Kremasti rižoto od rajčica

Kremasti rižoto od rajčica

Kremasti rižoto od rajčica
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.06.2019.
  • Broj pregleda: 533
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kad pomislimo na tipično talijansko jelo, pomislimo na pizzu ili pastu. No, kremasti rižoto je podjednako popularan. Stoga ovaj recept svakako trebate isprobati.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g riže
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 limenka pelata
  • 5 rajčica + malo ulja
  • Puna šaka cherry rajčica
  • Malo crvenog vina
  • 250 ml jušnog temeljca
  • Prstohvat soli i papra
  • Svježi bosiljak
  • Kokosovo ulje

Priprema:

  1. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak. Isto učinite i s rajčicama.
  2. U jednom loncu na kokosovom ulju prepržite luk i češnjak. Dodajte crveno vino.
  3. U lonac dodajte rižu, pelatu, rajčice i jušni temeljac i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Miješajte kako rižoto ne bi zagorio.
  4. Dodajte začine i po potrebi pastu od rajčica.
  5. Prilikom serviranja rižoto ukrasite svježim bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti