Kremasti rižoto u bijelom vinu

Sočan i posut parmezanom.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice riže
- 5 šalica vode
- 1/2 šalice bijelog suhog vina
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1/2 šalice parmezana
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 nasjeckani svežanj šparoga
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
Operite šparoge i kuhajte ih 5 minuta u vrućoj vodi. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dinstajte luk i češnjak 2 do 3 minute. Dodajte povrtni temeljac i rižu. Prelijte ju vodom i vinom. Dinstajte dok tekućina ne ispari, povremeno miješajući. Poklopite i kuhajte još 10 minuta. Po potrebi dodajte još vode. Dodajte šparoge i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaProljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345