Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
Šparoge su jako dobar izvor mangana, bakra i selena.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220g šparoga
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 4 nasjeckane šalice šampinjona
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 šalica riže
- 3/4 šalice bijelog vina
- 1.5 šalica povrtnog temeljca
- 10 cherry rajčica, prerezanih popola
- 1 žlica peršina
- sol
- papar
Priprema
Šparoge očistite i prerežite popola. Kuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 6 do 8 minuta. Šparoge ocijedite i ostavite sa strane. Sa strane ostavite 1.5 šalicu vode u kojoj su se kuhale šparoge.
U tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte oko 3 minute. Dodajte šampinjone i češnjak i nastavite dinstati oko 3 m inute. Dodajte rižu i dinstajte 2 minute.
Dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte vodu u kojoj su se kuhale šparoge, smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući dok riža ne apsorbira svu vodu, 15 do 20 minuta.
Dodajte šparoge i rajčice i kuhajte oko 5 minuta. Uklonite s vatre i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasti rižoto u bijelom vinu1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti