Loptice od patlidžana
Sastojci su dovoljni za 20 - 25 loptica
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 patlidžana (800-1000 g)
- 2 kruščića (1-2 dana stara)
- 2 jaja
- 80 g parmezana
- 1 češanj bijelog luka (na sitno isjeckan)
- ½ buketića friškog peršuna
- 2 žlice krušnih mrvica
- ulje
- sol i papar
Priprema
Patlidžane isjeckati na male kockice i staviti da se kuhaju u ključalu vodu. Nakon 10 min. izvaditi kockice i staviti ih na kuhinjski papir da se ocijede i ohlade. Stare kruščiće natopitii vodom da omekšaju i izgnjecčti ih. U veću zdjelu staviti kruščiće, jaja, parmezan, bijeli luk i krušne mrvice i dobro promiješati. Dodati kockice patlidžana (važno je da budu suhe) u ovu masu i dobro vilicom izgnječiti. Dodati sol i papar. Smjesu ostaviti 30 min. u frižider.
Od ohlađene smjese formirati (rukom ili sa dvije žlice) male loptice velicine oko 3-4 cm. Loptice peći u tavi na vrelom ulju dok ne porumene.
Loptice mozete jesti hladne ili vruće, kao prilog ili uz salatu.
Izvor:
kuharica.wordpress.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti