Majoneza od potočarke
Odlična za vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica vinskog octa
- 100ml maslinovog ulja
- 200ml biljnog ulja
- 2 bjelanjka
- 1 žličica senfa
- 1/2 češnja češnjaka
- prstohvat soli
- 75g potočarke
Priprema
Pomiješajte limunov sok i vinski ocat. Pomiješajte maslinovo i biljno ulje. U blenderu miksajte bjelanjke i dodajte prstohvat soli i senf. Postupno stavljajte ulje u smjesu dok ju miksate. Smjesa treba postati gušća. Ako je pregusta, dodajte malo smjese od limunovog soka.
Tako postupno dodajte sve sastojke dok smjesa ne bude kompaktna. Sada dodajte češnjak i potočarku. Dodajte malo tople vode ili limunovog soka ako je smjesa pregusta. Ostavite da odstoji 1 dan prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti