Marmelada od klementina
Ukusna domaća marmelada.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike klementine (500g)
- sok od 3 velika limuna
- 1.3l vode
- 1kg šećera
Priprema
Klementine operite u toploj vodi, zatim ih očistite od sjemenki. Koru naribajte, pulpu izvadite i stavite u sok od limuna i vodu. Ostavite preko noći.
Lonac sa smjesom stavite na srednje jaku vatru i pustite da proključa. Kuhajte, nepoklopljeno oko 30 do 45 minuta, odnosno dok kora ne omekša.
Smanjite vatru, dodajte šećer. Povremeno miješajući kuhajte 15 do 20 minuta. Ako se smjesa nije skuhala do željene gustoće, kuhajte ju još.
Marmeladu stavite u sterilne staklenke, zatim poklopite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti