Namaz od pečene crvene paprike

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 srednja crvena paprika
- 220 g krem sira
- 1/3 šalice mlijeka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice grubo mljevenog crnog papra
- 1 mali češanj češnjaka, grubo sjeckani
- 1 šalica svježeg peršina, nasjeckanog
- 1/4 šalice nasjeckanog vlasca
- 1 žličica svježeg lišća majčine dušice
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti na temelju 1 žlice:
Kalorije 40
Ukupno masti 4 g
Zasićene masnoće 2 g
Kolesterol 11 mg
Natrij 80 mg
Ugljikohidrati 1 g
Vlakna 0 g
Proteini 1 g
Priprema
Za pečenu papriku: prethodno zagrijati peć za pečenje. Posudu za pečenje obložite folijom. Izrežite paprike po dužini na pola, odbacite stabljike i sjemenke. Pecite paprike dok ne pocrne, oko 6 do 8 minuta. Omotajte foliju oko paprika i pustite da se pare na sobnoj temperaturi 15 minuta ili dok se ne ohlade.
Izvadite paprike iz folije. Oljuštite kožu i bacite. Izrežite svaku polovicu na 4 komada.
Za pripremu umaka: mikserom izmiješajte pečenu papriku s krem sirom, mlijekom, solju, paprom, češnjakom dok ne dobijete glatku smjesu. Premjestite smjesu u srednje veliku zdjelu, dodajte peršin, vlasac i timijan. Pokrijte i stavite u hladnjak, da se ohladi.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od graha30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345