(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole

(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole

(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole
  • Objavljeno: Utorak, 01.01.2019.
  • Broj pregleda: 343
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nema ništa bolje od vrućeg, zapečenog i hrskavog krumpira sa obiljem tekućeg Camembert sira s plemenitom plijesni koji daje posebnu notu onim starim, bakinim policama ili polama. Obavezan dodatak takvome krumpiru na našem stolu je maslinovo ulje i papar, no danas sam ga poslužila uz orahovo ulje kao i bruschette. Uz police, tj. pole od krumpira poslužila sam osvježavajuću, slatkastu salatu od rukole u dressingu od medene kreme s aronijom.
Izvor slike: Renata Mavrić - Life in balance by Renata
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Krumpir dobro operite i prerežite na pola te posolite obje polovice. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite krumpir u pećnici oko 20 minuta.
  3. Camembert narežite na 16 komada.
  4. Izvadite krumpir i na vrh dodajte Camembert te stavite još 25 minuta na pečenje dok se lijepo ne zapeče i pozlatni.
  5. U međuvremenu operite rukolu. U zdjelici pomiješajte medenu kremu, ocat, ulje, sol i papar. Začinite salatu i u nju dodajte par oraha.
  6. Poslužite krumpir sa salatom i crnim paprom te uljem oraha.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti