Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Njoki u umaku od borovnice

Njoki u umaku od borovnice

Njoki u umaku od borovnice
  • Objavljeno: Petak, 18.05.2018.
  • Broj pregleda: 58
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Evo još jednog ukusnog načina za uživanje u svježim ljubičastim bobicama u slatko-slanoj verziji!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Najprije napravite njoke tako da izmiješate omekšani ricotta sir sa žumanjcima. Zatim dodajte sol, griz i malo brašna pa sve dobro izmiješajte. Pospite brašno na radnu površinu i rukama formirajte tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte i napravite dugački štap pa narežite na ušice. U slanoj vodi skuhajte njoke dok ne isplivaju. Skuhane njoke zalijte otopljenim maslacem.
  3. Dok se njoki kuhaju pripremite umak tako da na vatri zagrijete vino i šećer, a zatim dodajte borovnice. Kad voda dođe do vrenja, smanjite vatru i kuhajte još 6-7 minuta. Dodajte limunov sok i liker (po želji) i kuhajte još 1-2 minute.
  4. Na tanjuru poslužite njoke i zalijte ih umakom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti