Patlidžani sa sirom i rajčicom

Patlidžani sa sirom i rajčicom

Patlidžani sa sirom i rajčicom
  • Objavljeno: Petak, 22.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Prava poslastica za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 izrezana patlidžana
  • 600g umaka od rajčice
  • 2 rajčice
  • 2 žlice svježeg bosiljka
  • 25g parmezana
  • 35g nemasne mozzarelle
  • 2 žlice grubo sjeckanog peršina
  • sol
  • maslinovo ulje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite patlidžane na papirnate ručnike. Pospite ih solju i ostavite 5 minuta. Osušite ih papirnatim ručnicima.

Stavite malo maslinovog ulja na tavu. Pecite patlidžane na srednje jakoj vatri 2 minute sa svake strane.

Umak od rajčice stavite u lim za pečenje. Poslažite patlidžane preko umaka. Na svaki patlidžan stavite krišku rajčice i malo bosiljka. Pospite sa sirevima.

Pecite 20 minuta ili dok sir ne dobije zlatnu boju i patlidžan ne omekša. Pospite peršinom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti