Patlidžani sa sirom i rajčicom
Prava poslastica za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 izrezana patlidžana
- 600g umaka od rajčice
- 2 rajčice
- 2 žlice svježeg bosiljka
- 25g parmezana
- 35g nemasne mozzarelle
- 2 žlice grubo sjeckanog peršina
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite patlidžane na papirnate ručnike. Pospite ih solju i ostavite 5 minuta. Osušite ih papirnatim ručnicima.
Stavite malo maslinovog ulja na tavu. Pecite patlidžane na srednje jakoj vatri 2 minute sa svake strane.
Umak od rajčice stavite u lim za pečenje. Poslažite patlidžane preko umaka. Na svaki patlidžan stavite krišku rajčice i malo bosiljka. Pospite sa sirevima.
Pecite 20 minuta ili dok sir ne dobije zlatnu boju i patlidžan ne omekša. Pospite peršinom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske lazanje1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti