Pečeni patlidžani
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veliki patlidžan
- 2 srednje rajčice
- 1 češanj češnjaka
- 2 žličice svježeg timijana
- 4 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite cijeli patlidžana na papir za pečenje i pecite 30 minuta.
Patlidžan pažljivo prerežite na pola po duljini. Pećnicu smanjite na 180°C. Svaku polovicu pospite s 1 žlicom maslinovog ulja. Pecite u pećnici dodatnih 25 minuta ili dok ne postanu hrskavi na vrhu.
Izrežite rajčice na četvrtine, izvadite sjemenke, i nasjeckajte na kockice. Nasjeckajte češnjak i timijan.
Uklonite patlidžan iz pećnice i pustite da se ohladi oko 5 minuta. Pažljivo izrežite unutrašnjost patlidžana, nekoliko centimetara od rubova. Pospite malo soka od limuna i morske soli na dno patlidžana.
Nasjeckajte meso patlidžana i dodajte rajčice, češnjak i timijan. Dodajte sol, papar, sok od limuna i dvije i pol žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i jednake količine stavite u patlidžan i ukrasite s timijanom.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti