Pljeskavice od tikvica

Pečene povrtne pljeskavice.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 naribane velike tikvice
- 1 mali crveni luk
- 1/2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- malo mlijeka
- 1 jaje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Naribane tikvice i nasjeckani luk stavite u papirnate ručnike ili kuhinjsku krpu i istisnite tekućinu. Dodajte cjelovito pšenično brašno, sol, papar, mlijeko i jaja. Sve dobro izmiješajte.
Poslažite pljeskavice na lagano nauljen lim za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, ovisno o veličini pljeskavica. Zatim okrenite i pecite još 10 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju na svakoj strani.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345