Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pečene povrtne pljeskavice.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 naribane velike tikvice
  • 1 mali crveni luk
  • 1/2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • malo mlijeka
  • 1 jaje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Naribane tikvice i nasjeckani luk stavite u papirnate ručnike ili kuhinjsku krpu i istisnite tekućinu. Dodajte cjelovito pšenično brašno, sol, papar, mlijeko i jaja. Sve dobro izmiješajte.

Poslažite pljeskavice na lagano nauljen lim za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, ovisno o veličini pljeskavica. Zatim okrenite i pecite još 10 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju na svakoj strani.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti