Povrtni čili
Zaljutite si dan ovim povrtnim čilijem.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 150 g ječma
- 1 patlidžan, narezan na kockice
- ½ velike crvene paprike, narezane
- ½ velike zelene paprike, narezane
- 1 crveni luk, narezan
- 3 režnja češnjaka, sitno narezanog
- 400 g rajčica
- 425 g konzerviranog skuhanog graha, ocijeđenog
- ½ čajne žličice čilija u prahu
- 150 g svježeg špinata narezanog
- Sol
- Crni papar
Priprema
Dovedite 1.2 litre vode do vrenja u velikoj dubokoj tavi ili loncu.
Umiješajte ječam. Poklopite i smanjite vatru. Kuhajte oko 10 minuta dok ječam ne omekša.
Dodajte patlidžan, papriku, luk i češnjak. Dobro promiješajte, pokrijte i kuhajte na srednje jakoj vatri na oko 20 minuta, taman dok patlidžan ne omekša, a ostalo povrće postane mekano.
Povremeno miješajte i vraćajte poklopac kako vam se mješavina ne bi zalijepila za dno.
Dodajte rajčice i grah, čili u prahu te začinite sa solju i paprom. Dobro promiješajte i kuhajte na daljnjih 5 minuta.
Dodajte špinat, dobro promiješajte i kuhajte na 2-3 minute dok špinat ne uvene.
Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti