Ravioli od tikve
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g pirea od kuhane tikve
- 3 g soli
- 1 g svježe mljevenog crnog papra
- 0,2 g mljevene crvene paprike
- 100 g mascarpone sira
- 1 žumanjak
- 25 g naribanog parmezana
- 500 g tjestenine za raviole ili torteline
- 30 g maslaca
- 1 režanj češnjaka, nenarezan
- svježe nasjeckana kadulja, po želji
- 5 g naribanog parmezana, po želji
Priprema
Stavite kuhanu tikvu u zdjelu. Dodajte sol, papar i crvenu papriku. Umiješajte mascarpone sir, žumanjak i 25 g naribanog parmezana te miješajte dok punjenje ne bude glatko i dobro pomiješano.
Smjestite tjesteninu (raviole ili torteline) koja bi otprilike trebala imati oblik kruga na radnu površinu. Navlažite vrh prsta u vodi i s njim pređite duž vanjskog ruba tjestenine kako bi ju navlažili. Stavite oko 1 čajnu žličicu punjenja u središte raviola. Sklopite tjesteninu na pola kako bi dobili oblik polumjeseca, a zatim pritisnite rubove kako bi ih zapečatili. Ponovite postupak s preostalim raviolama.
Na srednje jaku vatru stavite duboku tavu. Umiješajte maslac i nenarezani režanj češnjaka. U međuvremenu, dovedite lonac lagano posoljene vode do vrenja.
Stavite napunjene raviole u kipuću vodu, malo po malo ih stavljajte, a kuhajte ih dok ne počnu plutati po vrhu, znači oko 2 minute. Ocijedite raviole i prenesite ih na tavu. Pojačajte vatru na srednje jaku ispod tave i kuhajte raviole taman dok ne poprime okus češnjaka, znači oko 2 ili 3 minute.
Pospite sve s nasjeckanom kaduljom, još crnog papra i dodatnim parmezanom.
Poslužite vruće!
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti