Rižoto s gljivama i rajčicom

Kremasta i ukusna riža u kombinaciji sa špinatom i rajčicama.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 25g maslaca
- 1 nasjeckana glavica luka
- 140 g gljiva
- 1 nasjeckan češanj češnjaka
- 140g riže
- 150ml bijelog vina
- 4 nasjeckane rajčice
- 500ml povrtnog temeljca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 25g parmezana
- 100g špinata
Priprema
Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Dodajte luk i dinstajte 5 minuta. Umiješajte gljive i češnjak. Kuhajte 3 minute.
Umiješajte rižu, ulijte vino i kuhajte oko 3 minute, miješajući s vremena na vrijeme.
Smanjiti vatru. Dodajte rajčice i 125ml temeljca. Kuhajte oko 5 minuta. Ulijte ostatak temeljca i nastavite kuhati dok ne dobijete kremast umak.
Umiješajte peršin i parmezan. Začinite po želji. Dodajte špinat, pokrijte i kuhajte 5 minuta.
Pospite parmezanom prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s rajčicama i parmezanom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s rajčicama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345