Složenac od bundeve
Slasna bundeva za deset osoba!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Sastojci
- 1.8-2 kg bundeve, očišćene i narezane
- 1 jaje
- 200 g krušnih mrvica
- 75 g smeđeg šećera
- ½ velike žlice crvenog luka, sitno narezanog
- 100 g zelene paprike, narezane na kockice
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Stavite bundevu u veliki lonac s dovoljno kipuće vode da ju prekrije. Ponovo dovedite vodu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok bundeva ne bude mekana. Ocijedite ju, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhala. Zgnječite bundevu, dok ne dobijete kašasti oblik.
U velikoj zdjeli pomiješajte bundevu, tekućinu u kojoj se kuhala, jaje, dvije trećine krušnih mrvica, šećer, luk i zelenu papriku. Začinite sve sa solju i paprom.
Prebacite mješavinu u veliku vatrostalnu zdjelu i po vrhu posipajte preostale krušne mrvice.
Pecite u pećnici na oko 30 minuta, sve dok ne bude lagano zapečeno.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od tikvica i kukuruza1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasti humus od bundeve15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći maslac od bundeve1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s bundevom i crnim grahom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti