Kremasti humus od bundeve

Kremasti humus od bundeve

Kremasti humus od bundeve
  • Objavljeno: Srijeda, 28.11.2018.
  • Broj pregleda: 780
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Humus je jednostavno jelo koje dolazi u različitim verzijama, a jedna od omiljenih u vrijeme jeseni je izrazito ukusan i kremast humus od bundeve koji će vam potrajati tijekom cijele jeseni i duge zime.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350 g slanutka
  • 150 g pirea od bundeve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl soka od limuna
  • 2 žlice tahini paste (preprženi sezam s dodatkom malo soli i sezamovog ulja)
  • 2 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat kumina
  • prstohvat muškatnog oraščića ili cimeta
  • prstohvat paprike (po želji)
  • 2 dl hladne vode (po želji)

Priprema

  1. U blender stavite slanutak, bundevu, češnjak, tahini i limun i miješajte dok je dobijete glatku, gustu smjesu.
  2. Dodajte začine i maslinovo ulje pa ponovno izmiješajte. Ako smjesa bude previše gusta, dodavajte malo po malo vode dok ne dođete do željene gustoće.
  3. Prije nego izvadite iz posude, kušajte i začinite po želji. Premjestite u staklenu zdjelu, ukrasite s maslinovim ulje i sezamom, vlascem ili peršinom ili po želji. Poslužite s prepečenim kruhom ili krekerima.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti