Tjestenina s keljom i šampinjonima
Kelj je jako dobar izvor bakra i mangana.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žlice maslinovog ulja
- 300g nasjeckanih šampinjona
- 1 nasjeckana glavica kelja
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 6 nasjeckanih češanja češnjaka
- 1/4 žličice crvene paprike
- 1/4 šalice vode
- 300g tjestenine
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane.
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i šampinjone. Kuhajte 5 do 6 minuta. Dodajte češnjak, sol, papar i crvenu papriku. Dobro promiješajte i dodajte polovicu kelja i 1/4 šalice vode. Poklopite i kuhajte oko 3 minute.
Uklonite s vatre, dodajte preostali dio kelja i vode, poklopite i pustite da stoji 3 do 5 minuta. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina sa šampinjonima i graškom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina sa šampinjonima i svježim povrćem30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti