Tjestenina s limunom i porilukom

Tjestenina s limunom i porilukom

Tjestenina s limunom i porilukom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavan i ukusan obrok za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 315 kcal / 1.317,96 kJ

Sastojci

  • 225g tjestenine
  • 2 limuna
  • 1 nasjeckani poriluk
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 šalice peršina
  • 1/4 žličice soli
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/8 žličice papra
  • 3/4 šalice parmezana
  • 1/4 šalice vlasca

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 315
Masti 9g
Kolesterol 13mg
Ugljikohidrati 48g
Proteini 15g
Vlakna 8g
Natrij 388mg
Kalij 250mg


Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.

U međuvremenu iscijedite 1/4 šalice soka od limuna i naribajte koricu jednog limuna. Zagrijte ulje u tavu, dodajte poriluk, 1/4 šalice peršina, limunovu koricu, češnjak, sol i papar. Kuhajte oko 6 minuta.

Dodajte tjesteninu, 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok i preostali dio peršina. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari, oko 2 minute. Dodajte preostalu 1/2 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Uklonite s vatre. Dodajte 1/2 šalice parmezana i 2 žlice vlasca. Stavite na tanjure, pospite preostalim parmezanom i vlascem te poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti