Veganska carbonara

Čak i ako niste vegan morate isprobati recept za malo drugačiju verziju popularne carbonare.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350 g tjestenine
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 manji sjeckani luk
- 1 žličica kurkume
- 200 ml biljnog vrhnja za kuhanje (sojinog ili po želji)
- 100 g dimljenog tofua narezanog na kockice
- sol
- papar
Priprema veganske carbonare
1. U posoljenu kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Kada je gotovo, odvojite sa strane jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
2. U manjoj posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje i kurkumu.
3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte 3 minute, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
4. Zatim dodajte kockice tofua i pirjajte 2-3 minute.
5. Svemu dodajte tjesteninu, prelijte pripremljenim vrhnjem za kuhanje te dodajte sol i papar po ukusu. Dobro promiješajte. Ako je umak previše gust dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
6. Poslužite toplo.
Izvor:
skinnyspatula.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaŠpageti s tofuom u umaku od soje45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina u umaku od oraha25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345