Vege burger (Crohn friendly) by Petra Terner

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice sojinih ljuskica
- 1 jaje
- krušne mrvice
- šaka naribanih tikvica
- odstajalo pecivo za burger
- 12 kolutova tikvica sa žara
- maslinovo ulje
- sol
- nekoliko listova salate
- 4 šnite rajčice
- bio umak od rajčice
Priprema Crohn friendly vege burgera by Petra Terner
1. Sojine ljuskice stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada voda zavrije i ljuskice se dignu na površinu znači da su gotove te ih ocijedite i istisnite višak vode iz njih.
2. Kuhane ljuskice stavite u posudu, dodajte jaje, sol, ribanu tikvicu i krušne mrvice. Promiješajte kako bi se smjesa povezala. Smjesa bi trebala biti kompaktna tako da od nje možete oblikovati pogačice. Ostavite pogačice sa strane.
3. Na gril tavu stavite malo maslinovog ulja i prepecite peciva kako bi bila hrskava te maknite sa strane.
4. Zatim na tavu stavite kolutove tikvice i pogačice od pripremljene smjese te pecite dok ne dobiju smeđe zlatnu boju.
5. Na peciva stavite malo umaka od rajčice i salatu. Na to stavite pečene tikvice, a na njih pogačice od soje. Na vrh stavite rajčicu, prelijte umakom od rajčica, poklopite pecivom i vaš burger je spreman.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
Popularni recepti
-
Tradicionalna jelaFiš paprikaš1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345