Zapečeni karfiol s parmezanom

Ukusno i jednostavno, odlično kao prilog.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 149 kcal / 623,42 kJ
Sastojci
- 1 velika glavica karfiola
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica mažurana
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 2 žlice balsamico octa
- 1/2 šalice parmezana
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 149
- Ukupno masti 10g
- Kolesterol 7mg
- Ugljikohidrati 10g
- Proteini 7g
- Vlakna 4g
- Natrij 364mg
- Kalij 480mg
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 230 °C. Karfiol očistite i nasjeckajte. Pomiješajte karfiol, maslinovo ulje, sol i papar u veliku zdjelu. Na lim za pečenje stavite smjesu s karfiolom i pecite 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ravnomjerno prelijte octom i pospite parmezanom. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi, 5 do 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tortilje od cvjetače45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKarfiol sa špinatom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol s parmezanom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s karfiolom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena