Zapečeni patlidžani s gorgonzolom

Ukusni patlidžani posuti orasima.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 patlidžana
- 2 jaja
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- 150g gorgonzole
- 1/2 šalice oraha
Priprema
Narežite patlidžane po dužini, tako da su kriške debele oko 1 centimetar. U velikom loncu stavite vodu da se kuha. Kada prokuha, stavite patlidžane u vodu i kuhajte ih 1 minutu.
Zarolajte svaku krišku patlidžana i stavite okomitu u duboku vatrostalnu posudu. U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Ravnomjerno prelijte preko patlidžana.
Pecite u pećnici 30 do 40 minuta na temperaturi od 180°C. Pospite orasima i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345