Zapečeni patlidžani s gorgonzolom

Zapečeni patlidžani s gorgonzolom

Zapečeni patlidžani s gorgonzolom
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.11.2013.
  • Broj pregleda: 429
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni patlidžani posuti orasima.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 patlidžana
  • 2 jaja
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 150g gorgonzole
  • 1/2 šalice oraha

Priprema

Narežite patlidžane po dužini, tako da su kriške debele oko 1 centimetar. U velikom loncu stavite vodu da se kuha. Kada prokuha, stavite patlidžane u vodu i kuhajte ih 1 minutu.

Zarolajte svaku krišku patlidžana i stavite okomitu u duboku vatrostalnu posudu. U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Ravnomjerno prelijte preko patlidžana.

Pecite u pećnici 30 do 40 minuta na temperaturi od 180°C. Pospite orasima i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti