Zapečeni patlidžani

Zapečeni patlidžani

Zapečeni patlidžani
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Patližani s ukusnim preljevom.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan izrezan na kriške
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 3 bjelanjka
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 1 šalica narezane mozzarele
  • malo svježeg špinata
  • 1 nasjeckana zelena paprika

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pritisnite svaki komad patlidžana papirnatim ubrusom kako bi uklonili višak tekućine. Stavite bjelanjke i krušne mrvice u odvojene tanjure. Umočite kriške patlidžana u bjelanjke, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Stavite na lim za pečenje koji ste nauljili s malo maslinovog ulja.

Pecite 10 minuta ili dok ne budu hrskavi na jednoj strani. Okrenite svaki komad, pospite s malo maslinovog ulja i pecite još 5 do 8 minuta.

Na svaki komad stavite malo umaka od rajčice, sira, malo špinata i paprike. Pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne otopi.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti