Zapečeni punjeni krumpir
Ukusni, sočni i hranjivi krumpiri.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 krumpira srednje veličine
- sol
- papar
- 2 šalice nasjeckane brokule
- 2 šalice nasjeckanog karfiola
- 1/2 šalice obranog mlijeka
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 šalica parmezana
Priprema
Krumpire probodite s vilicom nekoliko puta. Pecite ih pećnici na 220°C sat vremena.
Dok se krumpiri peku, nasjeckajte povrće. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi oko 3 minute. Uklonite s vatre, izvadite brokulu i vratite karfiol da se kuha još 5 minuta. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane.
Izvadite krumpire i prerežite ih popola. Pomoću žlice ih izdubite i taj dio pomiješajte s povrćem. Krumpire poslažite na lim za pečenje.
Smjesu od krumpira i povrća stavite u blender, dodajte mlijeko i miksajte dok ne postane kompaktna, posolite i popaprite po želji i dodajte češnjak. Krumpire ravnomjerno napunite smjesom, pospite parmezanom i pecite u pećnici dok se sir ne rastopi, 5 do 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaKrumpir s brokulom i parmezanom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKrumpir punjen brokulom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti