Cicatridina vagitoriji

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Cicatridina vagitoriji

Sastav

Natrijeva sol hijaluronske kiseline 5 mg, uljni ekstrakt gotu kole (Centella asiatica), uljni ekstrakt nevena, uljni ekstrakt aloa vere, esencijalno ulje australijskog čajevca, polusintetički gliceridi, butilhidroksitoluen.

Cicatridina® vagitoriji za vaginalnu primjenu. Pakiranje sadrži 10 vagitorija od 2 g.

Rok valjanosti naveden je na pakiranju (Rok valjanosti) i odnosi se na originalno zatvoren i pravilno čuvan proizvod.

Ne koristite nakon isteka roka valjanosti navedena na pakiranju ili ukoliko je pakiranje otvoreno ili oštećeno.

Čuvati medicinski proizvod čvrsto zatvoren, zaštićen od svjetla i topline, preporučljivo na temperaturi od 4°C do 25°C.

Primjena

Cicatridina® vagitoriji djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalazi u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcionira kao strukturalna potpora dajući tonus, trofizam i elastičnost tkivu. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšavanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.

Pomoćna terapija reparativnih procesa u atrofičnim i distrofičnim stanjima vaginalne sluznice. Pospješuje zacjeljivanje nakon poroda, ginekoloških operacija, u slučajevima distrofije uslijed kemoterapije, ionizirajućega zračenja, kao i vaginalne suhoće zbog nedostatka estrogena.

Izvadite vagitorij povlačeći za dva unaprijed odrezana kraja blistera i umetnite duboko u rodnicu. Iz higijenskih razloga operite ruke prije i nakon uporabe ovoga medicinskog proizvoda.

Doziranje

Koristiti jedan vagitorij navečer ili prema liječničkoj uputi. Vrijeme uporabe ovisi o razvoju simptoma. Ukoliko je potrebno, Cicatridina® vagitoriji mogu se koristiti duži period.

Mjere opreza

Kada ne biste trebali koristiti Cicatridina® vagitoriji

U slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka proizvoda.

Trudnoća i dojenje

Sigurnost uporabe Cicatridina® vagitorija tijekom trudnoće i dojenja nije dokazana. U tim slučajevima posavjetujte se s liječnikom.

Utjecaji na upravljanje automobilom i strojevima

Nisu potrebne posebne mjere opreza.

Interakcije s drugim proizvodima

Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga je preporučljivo savjetovati se s liječnikom prije uporabe Cicatridina® vagitorija istodobno uz druge medicinske proizvode ili lijekove za vaginalnu uporabu.

Neželjeni učinci

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajnija, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju. Ukoliko dođe do neželjenih učinaka koji nisu opisani u ovoj uputi, obavijestite svoga liječnika ili ljekarnika.

Upozorenja

Držati izvan dosega i pogleda djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ne gutati.

 

 

 

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci