Oronazol® šampon

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Oronazol

Oronazol® šampon je jedini lijek za prhut u obliku šampona. Koristi se za liječenje i prevenciju peruti i suhog ili masnog ljuskanja vlasišta (seboroični dermatitis), što je oteži oblik peruti. Učinkovto suzbija perut, liječi upalu povezanu s peruti i ublažava crvenilo. Uklanja gljivice koje izazivaju crvenilo i svrbež te sprječava njihov povratak.

Kao i svi drugi šamponi, i ovaj sadrži sastojke za pranje kose te je ugodnog mirisa. Jednostavno se koristi. a učinak je vidljiv odmah.

Lijek je namijenjen za odrasle, starije i adolescente.

Saznajte više: www.oronazol.hr

Primjena
  • Nanjeti malu količinu Oronazol šampona na vlasište.
  • Zapjeniti i pustiti da djeluje 3 – 5 min.
  • Isprati vodom.

Tijekom liječenja potrebno je ponavljati postupak vaka 3-4 dana tjekom 2-4 tjedna. 

Radi prevencije koristiti jednom tjedno ili jednom u dva tjedna.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci