Proktis-M® čepići

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Proktis-M® čepići

Sastav

Natrijeva sol hijaluronske kiseline 5 mg, uljni ekstrakt gotu kole (Centella asiatica), uljni ekstrakt nevena, uljni ekstrakt Aloa vere, esencijalno ulje australijskoga čajevca, polusintetički gliceridi, butilhidroksitoluen.

Oblik i sadržaj pakiranja

Proktis-M® čepići za rektalnu primjenu.

Pakiranje sadrži 10 čepića od 2 g.

Rok valjanosti naveden je na pakiranju (Rok valjanosti) i odnosi se na originalno zatvoren i pravilno čuvan proizvod.

Ne koristite nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju ili ukoliko je pakiranje otvoreno ili oštećeno.

Čuvati medicinski proizvod čvrsto zatvoren, zaštićen od svjetla i topline, preporučljivo na temperaturi od 4°C do 25°C.

Primjena

Pomoćna terapija reparativnih procesa anorektalnog kanala.

Pažljivo pročitajte uputu za uporabu koja sadrži važne informacije za korisnika.

Ovo je medicinski proizvod koji se izdaje bez liječničkoga recepta. Ipak, kako bi se postigao optimalan učinak, trebao bi se koristiti prema opisanim indikacijama.

Proktis-M® čepići djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline i mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalaze u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcionira kao strukturalna potpora dajući tkivu tonus i elastičnost. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšavanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.

Proktis-M® čepići su pomoćna terapija reparativnih procesa anorektalnog kanala nakon proktološke operacije, kod unutarnjih i vanjskih hemoroida, proktitisa, kriptitisa, analnih ragada, fisura i perianalnih fistula.

Doziranje

Izvadite čepić povlačeći unaprijed za dva odrezana kraja blistera.
Iz higijenskih razloga operite ruke prije i nakon uporabe ovoga medicinskog proizvoda.

Koristiti jedan čepić na dan ili prema liječničkoj uputi. Vrijeme uporabe ovisi o razvoju simptoma. Ukoliko je potrebno, Proktis-M® čepići mogu se koristiti duže vrijeme.

Mjere opreza

Kada se ne bi trebali koristiti Proktis-M® čepići

U slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka proizvoda.

Trudnoća i dojenje

Sigurnost uporabe Proktis-M® čepića tijekom trudnoće i dojenja nije dokazana. U tim slučajevima posavjetujte se s liječnikom.

Utjecaji na upravljanje automobilom i strojevima

Nisu potrebne posebne mjere opreza.

Interakcije s drugim proizvodima

Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga je preporučljivo savjetovati se s liječnikom prije uporabe Proktis-M® čepića istodobno uz druge medicinske proizvode ili lijekove za rektalnu uporabu.

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajnija, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju. Ukoliko dođe do neželjenih učinaka koji nisu opisani u ovim uputama, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika.

Upozorenja

Držati izvan dosega i pogleda djece.
Izbjegavati kontakt s očima. Ne gutati.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci