Emser tuš za nos Nasanita

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Emser® tuš za nos Nasanita® je medicinski proizvod koja se koristi kao pomoćno sredstvo pri ispiranju glavnih nosnih šupljina pomoću otopine za ispiranje. Pakiranje sadrži 1 tuš i 4 vrećice soli po 2,5 g.

Emser® tuš za nos i Emser® sol za ispiranje nosa koriste se za temeljito ispiranje glavnih nosnih šupljina. Ispiranjem nosne šupljine navlažuje se sluznica nosa i čisti se nosna šupljina.

Primjena

Emser® tuš za nos i Emser® sol za ispiranje nosa koriste se za temeljito ispiranje glavnih nosnih šupljina. Ispiranjem nosne šupljine navlažuje se sluznica nosa i čisti se nosna šupljina. Ispiranje glavne nosne šupljine provodi se u sljedećim situacijama:

  • Akutne i kronične upale nosa i sinusa
  • Suhi nos, kraste u nosu
  • Alergija na pelud, alergija na kućnu prašinu
  • Jaka onečišćenja prašinom i prljavštinom
  • Sklonost hrkanju zbog katara
  • Oporavak nakon operativnih zahvata u području nosa i sinusa
  • Prevencija prehlade

Ispiranje Emser® solju za ispiranje nosa osobito se pokazalo dobrim za prevenciju prehlade, kod jakih onečišćenja prašinom i prljavštinom, kod velikih koncentracija peludi i za intenzivno a blago ovlaživanje kronično suhe sluznice nosa.

 

Doziranje

U pravilu, ispiranja nosa pomoću Emser® tuša za nos Nasanita® potrebno je provoditi 1 do 3 puta dnevno sa 250 ml otopine za ispiranje. U posebno teškim slučajevima pogoduje i češće ispiranje nosa. U okvirima dugotrajne terapije ispiranjem (više mjeseci ili godina), ovisno o individualnoj konstituciji, pokazala su se korisnim i ispiranja svaka 2-3 dana. U načelu, ispiranja nosa pomoću izotonične otopine Emser® soli mogu se provoditi bez ograničenja učestalosti i trajanja.

Što su medicinski proizvodi?

Medicinski proizvod jest instrument, naprava, uređaj, program, materijal ili drugi proizvod za humanu uporabu koji svoju osnovnu namjenu ne postiže na temelju farmakoloških, imunoloških ili metaboličkih svojstava i koji se upotrebljava samostalno ili u kombinaciji s programskom podrškom neophodnom za njegovu pravilnu uporabu.

Sponzorski članci