Emser sprej za nos

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Emser® sprej za nos sadrži smjesu mineralnih soli sa 5% prirodne EMS soli otopljene u vodi. Izotonična otopina u 100 ml sadrži 1 g smjese mineralnih soli sa 5% prirodne EMS soli te pročišćenu vodu do 100 ml.

Pakiranje sadrži bočicu sa 20 ml otopine.

Smjesa mineralnih soli sadrži sljedeće ione u g/kg: natrij 356, kalij 9,2, klorid 449, hidrogenkarbonat 173, sulfat 11,5.

Emser® sprej za nos ne sadrži konzervanse.

Primjena

Emser® sprej za nos se koristi za ovlaživanje i čišćenje nosa kod pojačanog stvaranja sekreta i krasti te kod pojačanog onečišćenja prašinom, peludom itd.

Emser® sprej za nos koristi se i za ovlaživanje nosne sluznice kada se ona isušuje zbog utjecaja iz okoline, kao što su npr. klima uređaji, grijanje i sl.

Doziranje

Emser® sprej za nos se koristi po potrebi 1 do više puta dnevno.

Pritom se u svaku nosnicu sprej uštrca jedan ili više puta dok se ne postigne dovoljno ovlaživanje (prema vanjskim uvjetima).

Što su medicinski proizvodi?

Medicinski proizvod jest instrument, naprava, uređaj, program, materijal ili drugi proizvod za humanu uporabu koji svoju osnovnu namjenu ne postiže na temelju farmakoloških, imunoloških ili metaboličkih svojstava i koji se upotrebljava samostalno ili u kombinaciji s programskom podrškom neophodnom za njegovu pravilnu uporabu.

Sponzorski članci