RECTOVENAL® Acute gel za hemoroide

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
RECTOVENAL® Acute gel za hemoroide

RECTOVENAL® Acute anorektalni gel za hemoroide je medicinski proizvod namijenjen za olakšanje simptoma hemoroida kao što su iritacija, svrbež, peckanje i sekrecija u području anusa.

Istovremeno, RECTOVENAL® Acute gel pomaže smanjiti oteklinu koja se javlja uslijed upalnih procesa i pomaže pri cijeljenju rana.

RECTOVENAL® Acute gel sastav:

Ekstrakt hrastove kore (Quercus robur), diosmin, hesperidin, carbomer 940, natrijev hidroksid, metil-paraben, propil-paraben, pročišćena voda

Količina: 50 g

Primjena

RECTOVENAL® Acute anorektalni gel koristi se u analnom području i nije namijenjen za unutarnju primjenu.

Kako koristiti RECTOVENAL® Acute gel?

Prema potrebi aplicirati dovoljnu količinu gela na područje anusa. Gel se obično koristi 2 do 3 puta na dan, ujutro i navečer prije spavanja.

Doziranje

Preporučuje se gel koristiti 2 do 3 puta na dan tijekom 5 do 7 dana. Nakon toga koristiti 2 do 3 puta tjedno do nestanka simptoma.

Primjena gela ne bi trebala biti duža od 30 dana. Posavjetujte se s liječnikom o daljnjoj primjeni ako problemi s hemoroidima traju dulje od 30 dana.

Mjere opreza

Samo za vanjsku upotrebu u području anusa, nije za unutarnju primjenu.

Gel sadrži konzervanse metil-paraben i propil-paraben.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o medicinskom proizvodu, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.

Što su medicinski proizvodi?

Medicinski proizvod jest instrument, naprava, uređaj, program, materijal ili drugi proizvod za humanu uporabu koji svoju osnovnu namjenu ne postiže na temelju farmakoloških, imunoloških ili metaboličkih svojstava i koji se upotrebljava samostalno ili u kombinaciji s programskom podrškom neophodnom za njegovu pravilnu uporabu.

Sponzorski članci