Bezglutenski kruh od sjemenki i orašastih plodova

Bezglutenski kruh od sjemenki i orašastih plodova

Bezglutenski kruh od sjemenki i orašastih plodova
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Smiju ga jesti i osobe intolerantne na gluten.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150g bezglutenskih zobenih pahuljica
  • 140g sjemenki suncokreta
  • 340ml vode
  • 90g sjemenki lana
  • 40g nasjeckanih lješnjaka
  • 40g nasjeckanih badema
  • 40g sjemenki bundeve
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 1 žličica himalajske soli

Priprema

Pomiješajte sjemenke i orašaste plodove. U drugoj zdjeli pomiješajte ulje i vodu. Sjedinite tople i mokre sastojke, pokrijte krpom i pustite da stoji 3 sata.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto stavite u vatrostalnu posudu i pecite oko 20 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti