Juha od potočarke i komorača

Možete ju poslužiti i kao lagani obrok.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckani komorač
- 200g nasjeckanih šparoga
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica sjemenki komorača
- 1.2l povrtnog temeljca
- 450g graška
- 100g potočarke
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 100ml slatkog vrhnja
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dinstajte luk i komorač na laganoj vatri oko 10 minuta. Dodajte šparoge, češnjak i sjemenke komorača. Promiješajte i kuhajte oko 2 minute. Ulijte povrtni temeljac, začinite i poklopite. Kuhajte 5 minuta.
Dodajte grašak i kuhajte 1 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte potočarku, peršin i vrhnje. Stavite juhu u blender i dobro izmiješajte. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheKrem juha od graška30 min12345
-
JuheZdrava krem juha od graška i brokule25 min12345
-
JuheJuha od potočarke i aričoka20 min12345
-
JuheJuha od krumpira i metvice30 min12345
-
JuheJuha od graška i krumpira30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345