Piletina na žaru s ljutom salsom

Piletina na žaru s ljutom salsom

Piletina na žaru s ljutom salsom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Roštilj i piletina su uvijek dobra ideja!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 filea (kom cca 200 g) pilećih prsa, bez kožice
  • prstohvat soli
  • prstohvat crvene paprike
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • Za salsu:
  • 300 g lubenice
  • 200 g dinje
  • 1 mali crveni luk, fino narezan
  • 2 svježe zelene čili paprike, narezane i očišćene
  • 2 velike žlice svježe iscijeđenog soka od limete
  • 4 velike žlice svježe narezanih listova korijandera
  • prstohvat soli

Priprema

Zagrijte roštilj i duboko zarežite pileća prsa kako bi se ubrzalo vrijeme kuhanja. Začinite piletinu sa solju i crvenom paprikom, dobro ih nauljite i pecite na petnaestak minuta.

Kako bi napravili salsu, uklonite koru i sjemenke s lubenice i dinje. Fino narežite njihovo meso i stavite sve u zdjelu. Umiješajte luk i čili papriku.

Dodajte sok od limete i nasjeckani korijander te začinite s prstohvatom soli.

Poslužite salsu u malim zdjelicama za posluživanje.

Stavite piletinu na veliki pladanj i poslužite uz vruću salsu!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti