Piletina s limunom, parmezanom i peršinom

Piletina s limunom, parmezanom i peršinom

Piletina s limunom, parmezanom i peršinom
  • Objavljeno: Petak, 04.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna, sočna, mirisna i hranjiva.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g nasjeckanih pilećih prsa
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 100g šampinjona
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/2 šalice peršina

Priprema

Zagrijte maslac i maslinovog ulje u tavi. Dodajte piletinu i dinstajte 3 do 4 minute dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite iz tave i pustite da stoji sa strane. Dodajte luk i dinstajte ga 2 do 3 minute. Dodajte gljive i dinstajte ih 4 do 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte ga 1 do 2 minute.

Dodajte sok od limuna, temeljac, vrhnje za kuhanje i piletinu. Kuhajte 2 do 3 minute. Uklonite s vatre, dodajte parmezan i peršin, promiješaje i poslužite uz povrće po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti