Sočan ramstek s umakom od senfa

Sočan ramstek s umakom od senfa

Sočan ramstek s umakom od senfa
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Umak od senfa i ukusan odrezak su odlična kombinacija za sve ljubitelje mesa
Izvor slike: Pexels
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 juneća ramsteka
  • 2 žlice senfa
  • 0,3 dl konjaka
  • Maslinovo ulje
  • Kiselo vrhnje
  • Sol i papar

  1. Meso ostaviti na sobnoj temperaturi 20-30 minuta, te ga posoliti i popapriti
  2. Na malo zagrijanog maslinovog ulja peći ramstek ovisno o ukusu (oko 4 minute sa svake strane za srednje pečen)
  3. Meso izvaditi sa strane, omotati folijom i ostaviti da se odmori
  4. U tavi u kojoj se pekao ramstek kratko zapržiti senf, podliti konjakom i flambirati
  5. Dodati vrhnje i sol
  6. Umak poslužiti preliven preko ramsteka ili sa strane
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti