Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima

Neodoljivo šumsko voće s ricotta sirom možete poslužiti kao desert ili pak lagani međuobrok.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 150 kcal / 627,60 kJ
Sastojci
- 100 gr šumskog voća
- 3 žlice ricotta sira
- 1 žlica grčkog jogurta
- nekoliko badema
- žlica meda po želji
Priprema šumskog voća s ricotta sirom i prženim bademima
1. Bademe popržite na tavi 3 do 4 minute i ostavite sa strane.
2. Šumsko voće zagrijte u mikrovalnoj na visokoj temperaturi 1 do 2 minute. Po želji možete dodati malo meda ako vam je voće prekiselo.
3. U zdjelici pomiješajte ricotta sir i malo grčkog jogurta.
4. U čašu na dno stavite veliku žlicu smjese sira i jogurta, zatim zagrijano šumsko voće i bademe te dodajte ostatak sira i jogurta.
5. Ukrasite svježim šumskim voćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
DesertiKolač od sira i borovnica1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345