Torta od jagoda

Torta od jagoda s čokoladom i mascarpone sirom. Jako ukusno i osvježavajuće!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 gotovi biskvit za voćnu tortu
- 100 g tamne čokolade
- oko 3 ili 4 šalice jagoda
- 125 ml vrhnja za šlageni
- 125 g mascarpone sira
- 1 žlica šećera u prahu
- ekstrakt vanilije
Priprema
Čokoladu istopite na pari i ravnomjerno razlijte u biskvit za voćnu tortu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a kada ohladi, stavite u hladnjak da se čokolada stvrdne.
Jagode operite i očistite.
Šlag miksajte sa šećerom u prahu i s malo ekstrakta vanilije. Dodajte mascarpone i miksajte dok smjesa ne postane svjetla i paperjasta.
Nakon što se kolač ohladi i čokolada stvrdne, jednostavno razmažite kremu od sira preko čokolade i na nju poslažite jagode.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda2:30h12345
-
DesertiKolač od sira i jagoda30 min12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345