Tortilje s bundevom i crnim grahom

Tortilje s bundevom i crnim grahom

Tortilje s bundevom i crnim grahom
  • Objavljeno: Petak, 10.11.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zamjenite slatki krumpir bundevom i napravite ukusne veganske tortilje! Kao mjeru koristite šalicu od 240 ml.
Izvor slike: Depositphoto
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 paprika nasjeckana na kockice
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica korijandera
  • prstohvat cimeta
  • 2 šalice pirea od bundeve
  • 2 šalice kuhanog crnog graha
  • voda, po potrebi
  • sok od 1 limete
  • 2 šalice enchilada umaka
  • 10 kukuruznih tortilja
  • 1 očišćeni i narezani avokado

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi na srednje jakoj vatri.

Nekoliko minuta pirjajte luk, paprike i češnjak. Dodajte začine, pire od bundeve i grah, i pirjajte uz miješanje.

Maknite tavu s vatre i umiješajte sok od limete. Jednu šalicu enchilada umaka rasporedite po posudi za pečenje.

Svaku tortilju napunite nadjevom iz tave, zamotajte ih i rasporedite u posudu za pečenje. Zamotane tortilje prelijte preostalim enchilada umakom i pecite 20 do 25 minuta.

Poslužite tortilje sa svježe narezanim avokadom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti