Otkrijte kako lakše putovati s bebom ili malim djetetom

Otkrijte kako lakše putovati s bebom ili malim djetetom

Otkrijte kako lakše putovati s bebom ili malim djetetom
  • Objavljeno: Srijeda, 17.07.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Moja beba

Putovanje s malim djetetom je poput putovanja s rock bandom: važna je dobra priprema, u suprotnom dolazi do problema. Najjednostavniji način je da napravite popis, a mi vam donosimo savjete koji će vam pomoći da nešto ne zaboravite.

Malo dijete ne može dugo biti mirno, osim ako spava, zato trebate biti korak ispred vremena, predvidjeti što se može dogoditi jer ćete samo tako sebi i djetetu osigurati uspješan odmor i ugodan putovanje.

Pripremite hranu i piće – putovanje s djecom uključuje barem ruksak i vrećicu s hranom. Pripazite da ne spakirate hranu koja se brzo hrani, a svakako ponesite dovoljno tekućine, bilo da je sokić, voda ili čaj.

Ponesite dodatnu odjeću – većina mama slojevito oblači dijete jer ga tako najlakše može prilagoditi temperaturi. Pored sebe stavite dodatne čarapice ili vestu kako biste za tren mogli utopliti dijete. Isto tako, ponesite dodatne pelene jer morate biti osigurani ako se slučajno put oduži.

Uzmite omiljene igračku – svakako spakirajte omiljenu igračku, dekicu ili jastuk, koju ćete držati pokraj sebe, da se dijete u svakom trenutku osjeća sigurno i udobno. Ako putujete autom ponesite sjenilo ili nešto što će blokirati svjetlost s prozora da dijete može u miru spavati.

Zamotajte „iznenađenje“ – odličan trik za zabaviti dijete je zamotati igračke ili hranu. Djetetu će se usredotočiti na paket iznenađenja, a ta aktivnost će sigurno potrajati. Nemojte djeci odmah davati pakete, čuvajte ih dok ne postanu umorni ili nervozni i dobit ćete nešto novo i uzbudljivo što će ih odvratili i zainteresirati.

Ne putujte duže od 6 sati – putovanje u kojem sjedite duže od 6 sati nije zdravo niti za odrasle, niti za djecu. Ako imate priliku stati i prošetati se, svakako to učinite jer i vi i vaša djeca trebate malo rastegnuti noge. Pauzu iskoristite za šetnju, odlazak na wc i da nahranite djecu.

Tempirajte put prema djetetu – ako imate mogućnost, planirajte put prema potrebama djeteta. Najbolje bi bilo krenuti u vrijeme kad dijete inače spava tako da se na samom početku lakše prilagodi sve što slijedi.

Sjedite pored djeteta – morate znati da ste vi djetetova zona udobnosti, vi ste linija koja ga dijeli od novog i nepoznatog, vi ste njegovo doma. Zato mu morate biti blizu u svakom trenutku, tješiti ga, hraniti i omogućiti mu da se osjeća sigurno.

Zabavite dijete – ako putujete automobilom pripremite pjesmice koje dijete voli, osmislite igre i priče za auto koje će igrati cijela obitelj. Ako putujete autobusom, ponesite tablet ili mobitel s igrama i pjesmama i ne zaboravite slušalice, kako ne biste ometali ostale putnike.

Rezervirajte mjesta – ako putujete avionom ili autobusom, važno je da rezervirate pravo mjesto. Postoje sjedala u avionu koja su predviđena za mame i bebe i imaju mjesta za sjedalicu. Isto tako, ako imate starije dijete, rezervirajte mjesto i za njega kako se ne biste u jednom trenutku našli s dva djeteta u krilu. U autobusu bi bilo najbolje rezervirati zadnja sjedala jer imaju najviše prostora za svu prtljagu.

Vitashop