Ovo je nužno svakoj ženi nakon trudnoće!

Ovo je nužno svakoj ženi nakon trudnoće!

Ovo je nužno svakoj ženi nakon trudnoće!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Čak i savršena trudnoća i najmirniji porod će kod svake žene izazvati neke ozbiljnije hormonalne promjene i potrebu za fizičkim ozdravljenjem. Žensko tijelo je učinilo čudesnu stvar, donijelo je na svijet drugo ljudsko biće, ali za taj proces je trebalo povući vaše zalihe vitamina i minerala da bi dijete raslo i razvilo se.

Nakon poroda razina hormona pada i većini žena nedostaju neki od ključnih vitamina i minerala za optimalno funkcioniranje, a upravo tad je i vašim najmanjima najpotrebnije da majke budu zdrave i snažne. Mame, koje su tek rodile, trebaju dobru prehranu koja će potaknuti brzi oporavak od poroda, a majke koje doje mogu izravno utjecati na zdravlje i rast bebe jer dojenčad preko mlijeka dobiva sve ono što je majka unijela u svoj organizam.

Štoviše, za žene koje doje dnevna preporučena doza hranjivih sastojaka čak je i veća nego u trudnoći, a najčešće ne ispunjavaju preporučeni unos kalcija, cinka, magnezija, vitamina A, B, B12, željeza, omega-3 kiselina te drugih nutrijenata.¹

Željezo

Nakon trudnoće je važno nadoknaditi željezo koje izgubite tijekom poroda. Željezo ima ulogu u procesu dijeljenja stanica, doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina, normalnom transportu kisika u tijelu, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj kognitivnoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Solgar Earth Source Koji Iron 27 mg je novo, potpuno drugačije željezo – jedinstven oblik željeza s produljenim otpuštanjem dobiven tehnologijom Ultimine TM koja je u postupku patentiranja. Koji je tradicionalna metoda fermentacije, ali i pristup dobivanja minerala iz prehrane karakterističan za Japan. To je prirodni postupak u kojem Koji plijesan (Aspergillus oryzae) tijekom fermentacije u mediju bogatom željezom apsorbira i pohranjuje minerale željeza čime se naposljetku dobiva visoko bioraspoloživo željezo s produljenim otpuštanjem koje je nježno za želudac. Solgar Earth Source Koji Iron 27 mg osigurava 27 mg Koji fermentiranog željeza iz prirodnog izvora te posjeduje Halal i Košer certifikate.

Kalcij, cink

Minerali su izuzetno važni za normalan rad vašeg organizma. Tijekom trudnoće tijelo majke proizvodi više krvi nego u normalnom stanju i cijeli organizam se prilagođava „drugom stanju“ da bi se osiguralo sve potrebno bebi koja raste. Pred sam porod ženama nerijetko oteknu gležnjevi, ruke i noge, a stopalo se može povećati za pola veličine, što dovodi do nesklada čitavog tijela koje se nakon poroda polagano vraća u normalno stanje.

Solgar Kalcij, magnezij plus cink sadrži preporučenu dnevnu dozu kalcija i magnezija koji doprinose normalnoj funkciji mišića, magnezij doprinosi i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, dok cink doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Magnezij

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, a spada među najpopularnije dodatke prehrani koje koriste sportaši, osobe koje osjećaju umor, ali i trudnice i starije osobe.

Magnezij doprinosi održavanju kostiju i zubi, normalnom stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji mišića te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Solgar Magnezij citrat dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Omega-3 masne kiseline

DHA (Dokosaheksaenoična kiselina) je Omega-3 masna kiselina koja doprinosi održavanju normalne funkcije mozga i održavanju normalnog vida, a DHA i EPA (eikozapentaenska kiselina) doprinose normalnoj funkciji srca. Kod djece koja doje majčino mlijeko s visokom koncentracijom Omega-3 masnih kiselina poboljšava se razvoj mozga i vida.¹ Čak i ako ne doje, majkama se preporučuje Omega-3 jer pomaže kod mentalnog fokusa, smanjenja upale i smanjuju rizik od postporođajne depresije.¹

Solgar Omega-3 je dobiven posebnim postupkom hladnog prešanja i molekularne destilacije, a rezultat toga je riblje ulje najvišeg stupnja čistoće.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Više informacija o proizvodima provjerite na https://www.facebook.com/Solgar.hr/.

Reference:

¹. Reinagel, M. Top 5 Nutrients for Postpartum Recovery, 2019.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE