Ovo je nužno svakoj ženi nakon trudnoće!

Ovo je nužno svakoj ženi nakon trudnoće!

Ovo je nužno svakoj ženi nakon trudnoće!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Čak i savršena trudnoća i najmirniji porod će kod svake žene izazvati neke ozbiljnije hormonalne promjene i potrebu za fizičkim ozdravljenjem. Žensko tijelo je učinilo čudesnu stvar, donijelo je na svijet drugo ljudsko biće, ali za taj proces je trebalo povući vaše zalihe vitamina i minerala da bi dijete raslo i razvilo se.

Nakon poroda razina hormona pada i većini žena nedostaju neki od ključnih vitamina i minerala za optimalno funkcioniranje, a upravo tad je i vašim najmanjima najpotrebnije da majke budu zdrave i snažne. Mame, koje su tek rodile, trebaju dobru prehranu koja će potaknuti brzi oporavak od poroda, a majke koje doje mogu izravno utjecati na zdravlje i rast bebe jer dojenčad preko mlijeka dobiva sve ono što je majka unijela u svoj organizam.

Štoviše, za žene koje doje dnevna preporučena doza hranjivih sastojaka čak je i veća nego u trudnoći, a najčešće ne ispunjavaju preporučeni unos kalcija, cinka, magnezija, vitamina A, B, B12, željeza, omega-3 kiselina te drugih nutrijenata.¹

Željezo

Nakon trudnoće je važno nadoknaditi željezo koje izgubite tijekom poroda. Željezo ima ulogu u procesu dijeljenja stanica, doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina, normalnom transportu kisika u tijelu, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj kognitivnoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Solgar Earth Source Koji Iron 27 mg je novo, potpuno drugačije željezo – jedinstven oblik željeza s produljenim otpuštanjem dobiven tehnologijom Ultimine TM koja je u postupku patentiranja. Koji je tradicionalna metoda fermentacije, ali i pristup dobivanja minerala iz prehrane karakterističan za Japan. To je prirodni postupak u kojem Koji plijesan (Aspergillus oryzae) tijekom fermentacije u mediju bogatom željezom apsorbira i pohranjuje minerale željeza čime se naposljetku dobiva visoko bioraspoloživo željezo s produljenim otpuštanjem koje je nježno za želudac. Solgar Earth Source Koji Iron 27 mg osigurava 27 mg Koji fermentiranog željeza iz prirodnog izvora te posjeduje Halal i Košer certifikate.

Kalcij, cink

Minerali su izuzetno važni za normalan rad vašeg organizma. Tijekom trudnoće tijelo majke proizvodi više krvi nego u normalnom stanju i cijeli organizam se prilagođava „drugom stanju“ da bi se osiguralo sve potrebno bebi koja raste. Pred sam porod ženama nerijetko oteknu gležnjevi, ruke i noge, a stopalo se može povećati za pola veličine, što dovodi do nesklada čitavog tijela koje se nakon poroda polagano vraća u normalno stanje.

Solgar Kalcij, magnezij plus cink sadrži preporučenu dnevnu dozu kalcija i magnezija koji doprinose normalnoj funkciji mišića, magnezij doprinosi i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, dok cink doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Magnezij

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, a spada među najpopularnije dodatke prehrani koje koriste sportaši, osobe koje osjećaju umor, ali i trudnice i starije osobe.

Magnezij doprinosi održavanju kostiju i zubi, normalnom stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji mišića te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Solgar Magnezij citrat dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Omega-3 masne kiseline

DHA (Dokosaheksaenoična kiselina) je Omega-3 masna kiselina koja doprinosi održavanju normalne funkcije mozga i održavanju normalnog vida, a DHA i EPA (eikozapentaenska kiselina) doprinose normalnoj funkciji srca. Kod djece koja doje majčino mlijeko s visokom koncentracijom Omega-3 masnih kiselina poboljšava se razvoj mozga i vida.¹ Čak i ako ne doje, majkama se preporučuje Omega-3 jer pomaže kod mentalnog fokusa, smanjenja upale i smanjuju rizik od postporođajne depresije.¹

Solgar Omega-3 je dobiven posebnim postupkom hladnog prešanja i molekularne destilacije, a rezultat toga je riblje ulje najvišeg stupnja čistoće.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Više informacija o proizvodima provjerite na https://www.facebook.com/Solgar.hr/.

Reference:

¹. Reinagel, M. Top 5 Nutrients for Postpartum Recovery, 2019.

Vitashop