Kako sterilizirati bočice?

Kako sterilizirati bočice?

Kako sterilizirati bočice?
  • Objavljeno: Subota, 20.02.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Tijekom prve godine života beba je najosjetljivija na bolesti. Ako bočice nisu sterilizirane, virusi i bakterije se mogu skupiti na njima. Nije moguće ni praktično stvoriti sterilno okruženje za dijete. Sterilizacija bebinih bočica može pomoći.

Prije nego sterilizirate bočice, morat ćete ih očistiti. Operite bočice u čistoj vodi i deterdžentu, zajedno sa nastavcima.

Najbolje je očistiti bočice odmah nakon hranjenja. Koristite čistu, toplu, sapunicu i četku za čišćenje bočica. Budite osobito pažljivi kod pranja nastavaka.

Sterilizacija dječjih bočica

Električni parni sterilizatori su brzi i učinkoviti. Mogu održati bočice steriliziranima do šest sati ako ostavite zatvoren poklopac sterilizatora. Mnogi parni sterilizatori mogu očistiti do šest bočica u isto vrijeme.

Provjerite jesu li bočice i nastavci, i ostala oprema, smješteni licem prema dolje. Tada možete biti sigurni da će se u cijelosti sterilizirati.

Mnoge bočice se mogu sterilizirati u mikrovalnoj pećnici. Ovo je brz i jednostavan način za sterilizaciju.

Glavna prednost sterilizatora za mikrovalnu je što ne ostavljaju miris nakon sterilizacije. Bočice ostaju sterilne tri sata ako je poklopac sterilizatora zatvoren. Pazite pri skidanju poklopca jer iznutra može biti vrlo vruć.

Ako su bočice pogodne za kuhanje, možete ih sterilizirati pomoću prokuhavanja. Trebat će vam velika posuda s poklopcem. Pokušajte ne koristiti posudu za ništa drugo osim za sterilizaciju bočica.

Napunite posudu vodom i u potpunosti potopite bočice. Pobrinite se da nema mjehurići zraka u bočicama i nastavcima. Poklopite posudu i kuhajte najmanje 10 minuta.

Vezani sadržaj:

Vitashop