Kako spriječiti pojavu celulita u trudnoći?

Kako spriječiti pojavu celulita u trudnoći?

Kako spriječiti pojavu celulita u trudnoći?
  • Objavljeno: Utorak, 17.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Trudnoći se često pridružuje celulit na bedrima, trbuhu i nogama. Međutim postoje neki jednostavni savjeti o tome kako spriječiti celulit u trudnoći. Neki to pripisuju nasljednim čimbenicima i genima, neki nezdravom načinu života. Dobro je poznata činjenica da se u većini slučajeva ovaj problem pojavljuje u tom periodu, a ne poslije rođenja djeteta. Međutim postoje neki jednostavni savjeti o tome kako spriječiti celulit za vrijeme trudnoće.

Zdrava prehrana

Buduće majke nisu iznimka kada je riječ o njezi tijela. Najbolji način za to je promijeniti prehrambene navike. Doista, prava hrana možete napraviti ravnotežu kilograma. Zato iz hladnjaka izbacite procesiranu hranu i onu bogatu šećerom. Gubitak težine za vrijeme trudnoće nije preporučljiv, ali zdrava prehrana se podrazumijeva.

Masaža

Masaže su najveći neprijatelji celulita. Osim svog učinka na ljepotu, one mogu pomoći majci da se opusti i smanjiti bolove u leđima.

Metabolizam radi ispravno samo kada tijelo dobije pravu količinu kisika i zdrav krvotok. Zato razmazite svoje tijelo s masažom uljima i kremama.

Uklonite toksine

Celulit se pojavljuje zbog nakupljanja toksina ispod kože. Najbolji način da se spriječi njegova pojava je slijediti detoksikacijski režim, koji će koristiti majci, a ipak neće naškoditi bebi.

Kofein i alkohol su zabranjeni, a svježe voće, povrće i prije svega voda, ono što se snažno preporuča.

Čista voda je najjednostavniji alat kako bi se spriječilo stvaranje toksina. Uklanjanje štetnih čimbenika je osnova zdravog tijela za vrijeme trudnoće.

Anticelulitni tretmani

Anticelulitne kreme i losioni čine veliku uslugu našoj koži.

Retinol i drugi ne-kemijski sastojci koji se nalaze u tim proizvodima mogu smanjiti neestetski aspekt celulita, poboljšati elastičnost i zdravlje kože.

Budući da ovaj problem ima korijene u metabolizmu, anticelulitni proizvodi mogu samo smanjiti vidljiv učinak, a ne i spriječiti celulit. Najbolji način da ostanete zdravi je, za početak, čišćenje iznutra.

Ostanite aktivni

Najvažniji i jednostavan način da bi duša i tijelo bili u dobroj formi je hodanje. Pokušajte hodati barem 30 minuta na dan kako bi se bolje osjećali.

Jednostavne vježbe kao kod prenatalne joge i hodanja, pomoći će u borbi s celulitom. Kombinirajte sa zdravim tehnikama disanja za poboljšanje fizičkog i duševnog stanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop