Donat Mg za zdravu trudnoću i zdrav razvoj vašeg djeteta

Donat Mg za zdravu trudnoću i zdrav razvoj vašeg djeteta

Donat Mg za zdravu trudnoću i zdrav razvoj vašeg djeteta
  • Objavljeno: Srijeda, 15.01.2014.
  • Broj pregleda: 369
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Magnezij je drugi najvažniji mineral u organizmu koji sudjeluje u više od tristo različitih životno važnih metaboličkih procesa u tijelu. Nezamjenjiv je makroelement koji pomaže u  smanjivanju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita te radu mišića i živčanog sustava. Važnu ulogu ima u diobi stanica i sintezi bjelančevina, a pridonosi i oslobađanju energije u procesu metabolizma. Sastavni je dio krvne plazme, a potreban je i za kontrakciju mišića, između ostalog i srčanog mišića. Magnezij u velikoj mjeri pridonosi očuvanju zdravlja kostiju i zuba. Njegov nedostatak utječe na mnoga tkiva i organe te može uzrokovati slabost, mučninu, povraćanje, gubitak teka, umor, nesanicu, grčenje mišića ili nepravilan rad srca. U trudnoći taj nedostatak može utjecati i na razvoj ploda. Naime, unos magnezija tijekom trudnoće pomaže u očuvanju i obnavljanju tjelesnih tkiva, te može smanjiti zaostajanje u rastu ploda i povećati tjelesnu masu zametka.

Donat Mg prirodna je mineralna voda najbogatija magnezijem*. Bogatstvo ostalih mineralnih tvari upotpunjuje njegovo harmonično djelovanje na ljudski organizam. Magnezij koji se nalazi u oko 1000 mg/l  Donata Mg jedan je od makrominerala koji su nužni i za pravilan razvoj djeteta. Za vrijeme trudnoće povećavaju se potrebe organizma za tim mineralom, a za zadovoljavanje dnevnih potreba za magnezijem dovoljno je već 3-4 dl Donata Mg. Svim trudnicama toplo ga preporučujemo jer se magnezij u organizam najlakše unosi vodom u kojoj se nalaze minerali u obliku koji dopušta njihovo jednostavno uključivanje u metabolizam.

Donat Mg preporučuju kod različitih zdravstvenih tegobna.  Upute za konzumaciju možete naći na internetskoj stranici donatmg.eu, a savjete za zdravo i zadovoljno majčinstvo možete pratiti i na Facebooku, na profilu TRUDNICA Mg Hrvatska.

*Pregledani usporedni podaci obuhvaćaju sve tržišno dostupne i poznate prirodne mineralne vode iz registra EU-a.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.