Aromaterapijom protiv probavnih tegoba

Aromaterapijom protiv probavnih tegoba

Aromaterapijom protiv probavnih tegoba
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Aromaterapija se temelji na upotrebi eteričnih ulja, a pokazala se uspješnom kod liječenja i ublažavanja probavnih tegoba.

Cimet

Pokazao se odličnim za ublažavanje želučano crijevnih grčeva, poticanje apetita i kod olakšavanja probavnih smetnji. Učinkovit je u ublažavanju mučnina i povraćanja, a naročito je učinkovit za ublažavanje proljeva kod djece.

Đumbir

Umiruje probavni sustav. Poznat je kao antiseptik, laksativ, stimulans i tonik. Obično se koristi za ublažavanje proljeva, plinova, probavnih smetnji, mučnina i povraćanja. Đumbir je odličan za trudnice koje imaju problema s mučninama.

Grejp

Odličan je za detoksikaciju jer stimulira rad limfnog sustava. Bogat je linolenskom, linolnom i oleinskom kiselinom, zbog čega potiče rad probavnog sustava. Udisanje mirisa grejpa može smanjiti žudnju za slatkišima.

Lavanda

Ovo umirujuće eterično ulje je korisno za ublažavanje probavnih smetnji jer povećava pokretljivost crijeva. Lavanda će poboljšati rad cjelokupnog probavnog sustava, a ublažiti mučninu i plinove.

Limun

Stimulira rad probave i ima antibakterijsko djelovanje. Odličan je za smanjenje razine štetnih bakterija u crijevima.

Mažuran

Najpoznatiji je kao začin. Eterično ulje mažurana će ublažiti zatvor, nadutost i povećati pokretljivost crijeva.

Pepermint

Ima antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje. Umiruje i ubrzava rad probavnog sustava. Može biti koristan kod trovanja hranom, povraćanja, proljeva, zatvora, plinova, lošeg zadaha, mučnine, infekcija, gastritisa i žgaravice.

Ružmarin

Najčešće se koristi za grčeve u trbuhu. Pomaže u probavljanju mesa, naročito janjetine, govedine i svinjetine. Ublažava zatvor i proljev.

Kamilica

Koristi se za razne probavne smetnje, uključujući mučninu, povraćanje, gubitak apetita, nadutost, plinove i grčeve.

Čudesni napitak

  • 3 kapi eteričnog ulja đumbira
  • 4 kapi eteričnog ulja cimeta
  • 5 kapi eteričnog ulja kamilice
  • 3 kapi eteričnog ulja peperminta

Pomiješajte ova eterična ulja s 30 mililitara ulja jojobe. Masirajte trbuh ovom smjesom nakon svakog obroka. Ova mješavina ulja se također može koristiti za inhalaciju tijekom mučnina.

Vitashop