2. kongres prirodne medicine

2. kongres prirodne medicine

2. kongres prirodne medicine
  • Objavljeno: Petak, 26.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pozivamo vas na 2. kongres prirodne medicine koji će se održati 27.10.2012. u Kongresnom centru Forum Zagreb (u Green Gold centru), Radnička 50 od 10.00 do 19.00 sati.

Za par dana (u subotu 27.10.2012.) će se održati 2. kongres prirodne medicine u Zagrebu. On će kao i prošle godine okupiti niz zanimljivih predavača, terapeuta-praktičara koji liječe takvim načinom da ne naštete pacijentu primjenom toksičnih i umjetnih supstanci. Ti se liječnici i drugi profesionalci u terapiji naslanjaju na tradicionalna medicinska znanja (europska tradicionalna medicina, kineska tradicionalna medicina, ...) i na nove spoznaje o neškodljivosti određenih tretmana i postupaka.

Zanimanje za upoznavanjem učinkovitih terapija iz područja prirodne medicine vrlo je veliko. Ovaj trend sve je veći jer je dio metoda i terapija konvencionalne medicine, uz sve svoje važne i velike uspjehe, sobom donio i niz problema te popratnih posljedica po svoje pacijente.

U usporedbi s tim, dio metoda prirodne medicine, djeluje blago no temeljito, bez popratnih šteta i posljedica, temelji se na višestoljetnim iskustvima, dijelom djeluje bitno bolje od klasične medicinske terapije.

Istovremeno, danas postoji više nego ikada, vrlo mnogo, vrlo različitih "alternativnih", komplementarnih i nekonvencionalnih metoda i koncepata.

Postalo je veliko pitanje - kako se snaći u ogromnoj količini podataka, pravoj zbrci od kontradiktornih informacija, površnih i općenitih obećanja te sličnih zbunjujućih izjava?

U takvoj zbrci treba moći razabrati i izabrati - što je prikladno i kvalitetno za pojedine vrste poteškoća ili oboljenja?

Ove godine, na našem 2. kongresu prirodne medicine predstavit ćemo više iskusnih terapeuta, dugogodišnjih praktičara iz različitih praktičnih smjerova medicine:

  • Aleksandar Soltyšik, dr. med., Zagreb - Biološka medicina - liječenje kožnih bolesti,

  • Anita Šupe, nutricionistica, Šibenik / Goteborg - Prehrambena terapija - izvorna prehrana,

  • Sanja Toljan, dr. med., Zagreb - anesteziolog, Terapija bioidentičnim hormonima,

  • Peter Wolf, dr. med., Hannover - onkolog, Postupci tradicionalne europske medicine, terapije tumorskih i kroničnih oboljenja primjenom hipertermije, galvanoterapije inzulinom potencirane terapije, biljni preparati,

  • Vanja Kovačić, dipl. ing., Heilpraktikerin, Zagreb - Terapije infuzijama (u Njemačkoj), visoke doze vitamina C, aminokiseline, kelati, B17, biljni i homeopatski pripravci,

  • Mingyong Wang, dr. med., Split - TCM, Teorija o razvoju bolesti i terapija uz pomoć metoda tradicionalne kineske medicine,

  • Gordana Kastrapeli, dipl. polit., NLP trener, Zagreb - Neurolingvističko programiranje kao samopomoć - bolest kao prilika za osobni razvoj.

Svi još učimo, integriramo stara znanja s novim tehnologijama, još uvijek nemamo odgovore na sva pitanja. Možda su neke metode, terapije i koncepti međusobno kontradiktorni, no njihovi rezultati i sretni oporavljeni pacijenti čine ih vjerodostojnim.

Želimo predstaviti kvalitetne i zanimljive predavače, angažirane terapeute s višegodišnjim praktičnim iskustvima i širokim znanjima. Dio svojih znanja i iskustava iz terapeutske svakodnevnice predstavit će zainteresiranoj publici.

Nadamo se da omogućujemo kontakt sa kvalitetnim podacima, a time i širenju horizonta - kako pacijenata, tako i liječnika.

Za uspjeh liječenja potrebna je educirana suradnja obje strane, i liječnika i pacijenata.

SATNICA I OPIS PREDAVANJA

10.00 - 10.50 h

Biološka medicina i kožna oboljenja

Aleksandar Soltyšik, dr. med., Zagreb

Aleksandar Soltišyk je liječnik s tridesetogodišnjim iskustvom na području biološke medicine.

Kroz koncept biološke medicine govorit će o patologiji kože i metodama liječenja kožnih bolesti.

11.00 - 11.50 h

Izvorna prehrana kao put k zdravlju

Anita Šupe, nutricionist, Šibenik/ Stockholm (Švedska)

Šibenčanka Anita Šupe diplomirala je prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Poznata je preko svog popularnog bloga "Istine i laži o hrani" kao i istoimene knjige.

Na kongresu će iznijeti svoja saznanja kako neprirodna suvremena prehrana doprinosi razvoju mnogih kroničnih bolesti, razjasniti najučestalije mitove vezane za "zdravu" i "nezdravu" prehranu, te pokazati kako se uz izvornu prehranu može vratiti i sačuvati dobro zdravlje.

12.00 - 12.50 h

Bioidentični hormoni

Sanja Toljan, dr. med., Zagreb

Sanja Toljan je specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja.

Govorit će o važnosti hormonske ravnoteže za optimalno funkcioniranje organizma, o sve učestalijim hormonskim poremećajima u žena, često uzrokovanima stresom, te o terapiji bioidentičnim progesteronom i bioidentičnim hormonima štitnjače, kao i o hormonalnim anti-aging terapijama za žene i muškarce.

13.00 - 14.30 h

Pauza za ručak

14.30-15.50 h

Tretmani kroničnih i tumorskih bolesti

Peter Wolf, dr. med., Hannover (Njemačka)

Peter Wolf je specijalist onkologije i homeopat.

Govorit će o svom dugogodišnjem iskustvu liječenja tumora i kroničnih bolesti primjenom aktivne, pasivne i lokalne hipertermije, galvanoterapije i inzulinom potencirane (kemo)terapije.

16.00 - 16.30 h

Učinkovite terapije infuzijama (nastavak predavanja dr. Wolfa)

Vanja Kovačić, dipl. ing., Heilpraktikerin, Zagreb

Vanja Kovačić je dipl. ing. i Heilpraktikerin, (zvanje stečeno školovanjem u Njemačkoj koje omogućuje profesionalno bavljenje prirodnom medicinom.)

Govorit će o najčešćim terapijama infuzijama koje se standardno primjenjuju u Njemačkoj. Bit će riječi o kelatima, biljnim preparatima, mineralima, elementima u tragovima, vitaminu C u visokim dozama, laetrilu (B17), preparatima od imele, homeopatskim pripravcima i dr.

16.40 -18.00 h

Važnost prevencije u kontekstu tradicionalne kineske medicine

Mingyong Wang, dr. med., Split

Mingyong Wang je specijalist kardiokirurgije i tradicionalne kineske medicine (TKM).

Govorit će o bolestima kralješnice u njihovoj dinamici od laganog poremećaja do "neizlječive" bolesti, te o njihovoj prevenciji i liječenju uz pomoć tradicionalnih kineskih terapijskih tehnika - akupunkture, akupresure, fitoterapije, tuina masaže, guasha i moxa.

18.10 - 19.00 h

NLP kao samopomoć - bolest kao prilika za osobni razvoj

Gordana Kastrapeli, dipl. polit., NLP trener

Nakon diplome u Zagrebu Gordana Kastrapeli se u SAD-u educirala u području neurolingvističkog programiranja i hipnoze, te humanističke neurolingvističke psihologije.

Na predavanju će objasniti kako psihički procesi utječu na tijelo (pa tako i na bolest), te zašto je važno preuzeti odgovornost za sebe i svoje postupke. Kroz demonstraciju NLP tehnike pokazat će kako bolest može biti i prilika za osobni rast i razvoj.

Cijena kongresa je 160 kn, a za članove udruge "Prirodna medicina" 120 kn. Uplate se vrše na žiro račun udruge 2484008-1105784555 (RBA), obavezno je navesti podatke o uplatitelju (ime i prezime, e-mail ili telefon).

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti