2. kongres prirodne medicine

2. kongres prirodne medicine

2. kongres prirodne medicine
  • Objavljeno: Petak, 26.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pozivamo vas na 2. kongres prirodne medicine koji će se održati 27.10.2012. u Kongresnom centru Forum Zagreb (u Green Gold centru), Radnička 50 od 10.00 do 19.00 sati.

Za par dana (u subotu 27.10.2012.) će se održati 2. kongres prirodne medicine u Zagrebu. On će kao i prošle godine okupiti niz zanimljivih predavača, terapeuta-praktičara koji liječe takvim načinom da ne naštete pacijentu primjenom toksičnih i umjetnih supstanci. Ti se liječnici i drugi profesionalci u terapiji naslanjaju na tradicionalna medicinska znanja (europska tradicionalna medicina, kineska tradicionalna medicina, ...) i na nove spoznaje o neškodljivosti određenih tretmana i postupaka.

Zanimanje za upoznavanjem učinkovitih terapija iz područja prirodne medicine vrlo je veliko. Ovaj trend sve je veći jer je dio metoda i terapija konvencionalne medicine, uz sve svoje važne i velike uspjehe, sobom donio i niz problema te popratnih posljedica po svoje pacijente.

U usporedbi s tim, dio metoda prirodne medicine, djeluje blago no temeljito, bez popratnih šteta i posljedica, temelji se na višestoljetnim iskustvima, dijelom djeluje bitno bolje od klasične medicinske terapije.

Istovremeno, danas postoji više nego ikada, vrlo mnogo, vrlo različitih "alternativnih", komplementarnih i nekonvencionalnih metoda i koncepata.

Postalo je veliko pitanje - kako se snaći u ogromnoj količini podataka, pravoj zbrci od kontradiktornih informacija, površnih i općenitih obećanja te sličnih zbunjujućih izjava?

U takvoj zbrci treba moći razabrati i izabrati - što je prikladno i kvalitetno za pojedine vrste poteškoća ili oboljenja?

Ove godine, na našem 2. kongresu prirodne medicine predstavit ćemo više iskusnih terapeuta, dugogodišnjih praktičara iz različitih praktičnih smjerova medicine:

  • Aleksandar Soltyšik, dr. med., Zagreb - Biološka medicina - liječenje kožnih bolesti,

  • Anita Šupe, nutricionistica, Šibenik / Goteborg - Prehrambena terapija - izvorna prehrana,

  • Sanja Toljan, dr. med., Zagreb - anesteziolog, Terapija bioidentičnim hormonima,

  • Peter Wolf, dr. med., Hannover - onkolog, Postupci tradicionalne europske medicine, terapije tumorskih i kroničnih oboljenja primjenom hipertermije, galvanoterapije inzulinom potencirane terapije, biljni preparati,

  • Vanja Kovačić, dipl. ing., Heilpraktikerin, Zagreb - Terapije infuzijama (u Njemačkoj), visoke doze vitamina C, aminokiseline, kelati, B17, biljni i homeopatski pripravci,

  • Mingyong Wang, dr. med., Split - TCM, Teorija o razvoju bolesti i terapija uz pomoć metoda tradicionalne kineske medicine,

  • Gordana Kastrapeli, dipl. polit., NLP trener, Zagreb - Neurolingvističko programiranje kao samopomoć - bolest kao prilika za osobni razvoj.

Svi još učimo, integriramo stara znanja s novim tehnologijama, još uvijek nemamo odgovore na sva pitanja. Možda su neke metode, terapije i koncepti međusobno kontradiktorni, no njihovi rezultati i sretni oporavljeni pacijenti čine ih vjerodostojnim.

Želimo predstaviti kvalitetne i zanimljive predavače, angažirane terapeute s višegodišnjim praktičnim iskustvima i širokim znanjima. Dio svojih znanja i iskustava iz terapeutske svakodnevnice predstavit će zainteresiranoj publici.

Nadamo se da omogućujemo kontakt sa kvalitetnim podacima, a time i širenju horizonta - kako pacijenata, tako i liječnika.

Za uspjeh liječenja potrebna je educirana suradnja obje strane, i liječnika i pacijenata.

SATNICA I OPIS PREDAVANJA

10.00 - 10.50 h

Biološka medicina i kožna oboljenja

Aleksandar Soltyšik, dr. med., Zagreb

Aleksandar Soltišyk je liječnik s tridesetogodišnjim iskustvom na području biološke medicine.

Kroz koncept biološke medicine govorit će o patologiji kože i metodama liječenja kožnih bolesti.

11.00 - 11.50 h

Izvorna prehrana kao put k zdravlju

Anita Šupe, nutricionist, Šibenik/ Stockholm (Švedska)

Šibenčanka Anita Šupe diplomirala je prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Poznata je preko svog popularnog bloga "Istine i laži o hrani" kao i istoimene knjige.

Na kongresu će iznijeti svoja saznanja kako neprirodna suvremena prehrana doprinosi razvoju mnogih kroničnih bolesti, razjasniti najučestalije mitove vezane za "zdravu" i "nezdravu" prehranu, te pokazati kako se uz izvornu prehranu može vratiti i sačuvati dobro zdravlje.

12.00 - 12.50 h

Bioidentični hormoni

Sanja Toljan, dr. med., Zagreb

Sanja Toljan je specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja.

Govorit će o važnosti hormonske ravnoteže za optimalno funkcioniranje organizma, o sve učestalijim hormonskim poremećajima u žena, često uzrokovanima stresom, te o terapiji bioidentičnim progesteronom i bioidentičnim hormonima štitnjače, kao i o hormonalnim anti-aging terapijama za žene i muškarce.

13.00 - 14.30 h

Pauza za ručak

14.30-15.50 h

Tretmani kroničnih i tumorskih bolesti

Peter Wolf, dr. med., Hannover (Njemačka)

Peter Wolf je specijalist onkologije i homeopat.

Govorit će o svom dugogodišnjem iskustvu liječenja tumora i kroničnih bolesti primjenom aktivne, pasivne i lokalne hipertermije, galvanoterapije i inzulinom potencirane (kemo)terapije.

16.00 - 16.30 h

Učinkovite terapije infuzijama (nastavak predavanja dr. Wolfa)

Vanja Kovačić, dipl. ing., Heilpraktikerin, Zagreb

Vanja Kovačić je dipl. ing. i Heilpraktikerin, (zvanje stečeno školovanjem u Njemačkoj koje omogućuje profesionalno bavljenje prirodnom medicinom.)

Govorit će o najčešćim terapijama infuzijama koje se standardno primjenjuju u Njemačkoj. Bit će riječi o kelatima, biljnim preparatima, mineralima, elementima u tragovima, vitaminu C u visokim dozama, laetrilu (B17), preparatima od imele, homeopatskim pripravcima i dr.

16.40 -18.00 h

Važnost prevencije u kontekstu tradicionalne kineske medicine

Mingyong Wang, dr. med., Split

Mingyong Wang je specijalist kardiokirurgije i tradicionalne kineske medicine (TKM).

Govorit će o bolestima kralješnice u njihovoj dinamici od laganog poremećaja do "neizlječive" bolesti, te o njihovoj prevenciji i liječenju uz pomoć tradicionalnih kineskih terapijskih tehnika - akupunkture, akupresure, fitoterapije, tuina masaže, guasha i moxa.

18.10 - 19.00 h

NLP kao samopomoć - bolest kao prilika za osobni razvoj

Gordana Kastrapeli, dipl. polit., NLP trener

Nakon diplome u Zagrebu Gordana Kastrapeli se u SAD-u educirala u području neurolingvističkog programiranja i hipnoze, te humanističke neurolingvističke psihologije.

Na predavanju će objasniti kako psihički procesi utječu na tijelo (pa tako i na bolest), te zašto je važno preuzeti odgovornost za sebe i svoje postupke. Kroz demonstraciju NLP tehnike pokazat će kako bolest može biti i prilika za osobni rast i razvoj.

Cijena kongresa je 160 kn, a za članove udruge "Prirodna medicina" 120 kn. Uplate se vrše na žiro račun udruge 2484008-1105784555 (RBA), obavezno je navesti podatke o uplatitelju (ime i prezime, e-mail ili telefon).

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti