Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

3 mita o detoksikaciji

3 mita o detoksikaciji

3 mita o detoksikaciji
  • Objavljeno: Petak, 04.12.2015.
  • Broj pregleda: 619
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Detoksikacija je zdrava, ali tek onda kada se poštuju sva pravila koja osiguravaju da zdravlju ne naškodite.

U posljednjih nekoliko godina detoksikacija je postala popularna više nego ikada, a sukladno tome, došlo je do nastanka različitih mitova.

Stručnjaci ističu 3 najčešća mita o detoksikaciji, koja svakako trebate zaboraviti kako bi detoksikacija bila zdrava i učinkovita.

Detoksikacija tekućinom ispire toksine

Niti jedna drastična dijeta, u koju pripadaju dijete na bazi tekućina, neće eliminirati toksine na brz i čudesan način. Najbolja strategija za čišćenje organizma od toksina je usvajanje zdravih prehrambenih navika, redovito vježbanje i prestanak pušenja.

Povećani unos vode će očistiti tijelo od toksina

Voda će hidratizirati jetru i bubrege i potaknuti uklanjanje toksina iz tijela putem mokraće. Ipak, prekomjerno povećanje unosa vode može biti opasno i izazvati simptome kao što su glavobolja, umor, povraćanje i poteškoće s orijentacijom.

Boravkom u sauni ćemo eliminirati toksine

Istina je da tijelo malu količinu toksina može osloboditi putem znoja, ali imajte na umu da prekomjerno znojenje može narušiti prirodni proces detoksikacije tijela. I zapamtite da ćete mokrenjem eliminirati veću količinu toksina, u odnosu na znojenje u sauni.

Saznajte koje su opasnosti detoksikacije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti