3 prednosti đumbira

3 prednosti đumbira

3 prednosti đumbira
  • Objavljeno: Utorak, 22.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Đumbir je jedan od najčešće korištenih začina u svijetu. Iz razloga što se odlično slaže uz sve vrste jela i jednostavan je za pripremu, sve veći broj ljudi počinje svakodnevno koristiti đumbir.

Đumbir je najbolji svjež, ali neće izgubiti svoja svojstva termičkom obradom. Đumbir možete koristiti za pripremu deserta, mesa, salate, juhe, variva i toplih napitaka. Ima blagotvorno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma i krije brojne zdravstvene prednosti.

Saznajte kako čaj od đumbira i jabuke jača imunitet.

Lijek protiv bolova

Nedavno istraživanje je pokazalo da protuupalno djelovanje đumbira može ublažiti bilo kakve vrste bolova. Đumbir se pokazao jako učinkovitim u ublažavanju simptoma artritisa, kroničnog upalnog stanja kostiju i zglobova.

Lijek za probavne smetnje

Đumbir će jako brzo ublažiti nadutost, grčeve i plinove. Topli napitak od đumbira se pokazao učinkovitim u prevenciji zatvora. Đumbir će potaknuti rad probavnog sustava i pospješiti apsorpciju hranjivih tvari iz hrane.

Za prevenciju raka

Đumbir ima odlično antioksidacijsko svojstvo, zbog čega je jako učinkovit u smanjenju razine slobodnih radikala, spojeva koji povećavaju rizik od nastanka različitih vrsta raka.

Nastavite čitati zašto volimo đumbir.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti